OM OSS

OUR MISSION:

SMARTA & PRAKTISKA BÅTTILLBEHÖR

Små förbättringar kan göras hela tiden ...

... för att förenkla och förbättra vårt båtliv. Det finns många innovatörer på båtar över hela världen. För oss började det med en dykväska som brukade kyla öl och skrubba potatis efter båten i några knops hastighet.

Bugg skärm på rund lucka
2016-Instagram-Catalog-2016-bild
Mesh väska för att kyla öl
Myggnät på rektangulär lucka
Liten flicka på lyxbåt
Myggnät för följeslagaren

Vi förstod inte ...

... varför båtaffärer inte hade nätkassar för att kyla drycker. En god vän sa "du kan inte sitta och gnälla utan att göra någonting själv". Tanken på Waterline Design föddes. Ett företag som utvecklar och designar "smarta och praktiska båttillbehör". Varje produkt ska lösa ett problem eller förbättra någon tidigare lösning.

Svensk midsommar

En av våra första produkter var en mörkläggande gardin ...

... som gör salong och förpik mörka för att sova gott. De flesta vill bestämma sig när de vill vakna - inte nödvändigtvis när solen går upp. Semester är semester. Enkelheten hos en gardin som inte kräver montering och fästs med endast en sugpropp har hjälpt många båtägare och besättning till bättre sömn.

Glad segling tjej
Delta 29 i Stockholms skärgård
Säkert sätt för förtöjningslinjer
Skinniga myggor biter värst

Kunderna önskade en lösning med öppna luckor ...

... och till portlights plus flera storlekar. Vår lösning, där du monterar ett myggnät på ett snöre med sugpropp, fick 2013 Pittman Innovation Award i tidningen Sail Magazine. I 2017 lanserade vi en mörkläggningsgardin som också släpper in luft, inte lika mycket som en öppen lucka med myggnät, men tillräckligt för att ventilera luften i båten. 2018 tog vi fram en magnet som är ett alternativ till sugpropp. En liten metall platta tejpas på luckorna så att en magnet kan fästa. Idag täcker vi alla luckor, portlights och ingångsluckor. Våra produkter är också helt oberoende av varumärket på luckan / portlighten.

Maila oss på info@waterlinedesign.se

Vi försöker att svara så snart som möjligt, ofta även på helgerna. Prenumerera på vårt nyhetsbrev för de senaste nyheterna (kanske några gånger om året). Waterline Design är ett litet team i Sverige med fyra innovativa människor med lång erfarenhet av båtliv som vill hjälpa dig med en enklare båtupplevelse. Vi har levererat produkter till kunder över hela världen sedan 2010, via vår egen webbshop och via våra distributörer i över 15 länder.

Per och team Waterline Design

Fyr i Göteborgs skärgård
Mygga sugande blod