VANLIGA FRÅGOR

Om du inte hittar svar på dina frågor. Vänligen kontakta oss. Vi hjälper dig gärna.

Plast i en glasfiberlucka är ojämnt nog för en sugpropp. Här behöver vi använda en liten plastplatta #1542 som fäster med dubbelsidig tejp. Samma platta som du kan få på instrumentpanelen i din bil för en GPS. Se #1542

Ja det passar alla former, runda, fyrkantiga och rektangulära. Det blir ett större överlapp i hörnen på runda luckor. Runda luckor har en inre diameter av 500 mm. Välj 1310 för mörk och 1410 för myggnät.

1410-myggnät-on-round-lucka

Myggnät-on-round-Bomar-lucka

Ja, det kommer att passa rundade, ovala och rektangulära portlights. Nätet / gardinen behöver bara vara större än öppningen i portlighten.

Ventil skall-elliptisk

Elliptisk


Ventil i-rektangulär

Rektangulär


Portligth-oval

Oval

Ja, med nät är det inga problem men med gardiner behöver du förlänga sugproppen / magneten med en snodd på samma sätt som till myggnäten.

1330-sektionsDjup ventil skall

Blinds-med-ventilation-djup lucka

Ja, men luckan och sugproppen måste vara rena. Gamla luckor har ofta lite fett / smuts som behöver rengöras med tvål och vatten. Om det är problem, rengör både luckan och sugproppen. Om lucka och sugpropp är rena kan den sitta i flera år. Du kan också använda magnetlösningen. #9025. Magneter ingår i alla nya paket med myggnät / gardiner.

Nät och gardiner är universella. Näten ska vara större än öppningen "cut-out" för luckorna. De kommer att passa alla märken så som Lewmar, Rutgersons Marine, Bomar, Taylor gjorde och många fler.

Ja luckorna är desamma på både motor och segelbåtar, så det är inte något problem.

Det är inget problem om sugproppen och fönstret är rena. Vi har också lagt med en säkerhetslina som du fäster i myggnätet och handtaget på portlighten som en extra säkerhet.1435-avsnitt säkrade-ventil skall

Du måste använda en gardin med 2 sugproppar (#1315 eller #1320). För myggnät är detta inte ett problem eftersom sugproppen kan sitta på sidan av ventilationen.

1320-avsnitt

Blind


1410-sektionsventilationslucka

Montering med myggnät

Öppna portlightet (låter i luften och gör båten mörk)
1. Öppna portlight fönstret se till att luckan och sugproppen är rena för att fästa.
2. Montera sugproppen eller magneten enligt instruktion, på blinda.
3. Vik ner luckan så att man kan fästa sugproppen på luckan.
4. Gardinen kommer att sitta på utsidan av båten.
3. Dra åt blinden mot väggen / portlightet genom att vika portlightfönstret.
6. Som en säkerhetsåtgärd kan man sätt fast gummibandet runt vredet / handtaget på luckan.

Stängt portlight fönster (mörkt i båten)
1. Se till att sugproppen eller magneten sitter igenom gardinen.
2. Montera sugproppen eller magneten enligt instruktion, på blinda.
3. Tryck fast sugproppen eller använd magnet (+metalbricka på glaset med dubbelhäftande tejp) på luckan.
Om du har en djup portlight måste du använda en sladd för att förlänga sugproppen / magneten.
För att ta bort nätet, dra inte in blinden. Ta först bort sugproppen eller magneten med ett finger.

Den vanligaste storleken på båtar är ~ 500 x 500 mm (20 "x 20"). En standardstorlek. Den är tillräckligt stor för att gå ut ur också som nödutgång. Större luckor är ofta mycket större jämfört med standardstorleken. Båtägare som är osäkra på deras storlek har i regel standardlucka till 99,99%. Våra stora nät / gardiner gardiner passar inte så bra på en standardlucka. Vi byter gärna om har köpt fel storlek.

Du mäter "cut out" -storleken, storleken på hålet nätet / gardinen behöver täcka. Nätet / gardinen måste vara större än storleken "cut out".

Hur mått-luckor

Spiroll sitter fast med friktion på en tampar. Rullningen kan göras hårdare genom att ta i ytter kanterna och vrida. Man kan också säkra Spiroll med lite vanlig eltejp om t ex Spirollen ska sitta över vintern.

Spiroll sitter fast med friktion på en tampar. Rullningen kan göras hårdare genom att ta i ytter kanterna och vrida. Man kan också säkra Spiroll med lite vanlig eltejp om t ex Spirollen ska sitta över vintern.

Nej. Färgen är helt integrerad i materialet i tillverkningen.

Det tillverkar vi inte, men flera Spirolls kan överlappas för förlängd täckning.