VANLIGA FRÅGOR

Om du inte hittar svar på dina frågor. Vänligen kontakta oss. Vi hjälper dig gärna.

Plasten i en feberglaslucka är inte tillräckligt slät för en sugpropp. Här måste vi använda en liten plastplatta #1542. Den fästs med dubbelsidig tejp. Samma platta kan du ha på instrumentpanelen i din bil för en GPS. Se #1542

Myggnät / gardiner på runda luckor

Ja det passar alla former, runda, fyrkantiga och rektangulär. Det kommer att finnas en större överlappning i hörnet på runda luckor. Runda luckor har en inre diameter på 500 mm. Välja 1310 för mörk och 1410 för myggnät.

1410-myggnät-on-round-lucka

Myggnät-on-round-Bomar-lucka

Ja, det passar rundade, ovala och rektangulära formljus. Nätet / persiennen måste vara större än portlightöppningen så att det blir viss överlappning.

Ventil skall-elliptisk

Elliptisk


Ventil i-rektangulär

Rektangulär


Portligth-oval

Oval

Djupa luckor / portlight

Ja, med nät är det inga problem, så med gardiner måste du förlänga sugproppen / magneten med en sladd på samma sätt som myggnätet på lucka / portlight.

1330-sektionsDjup ventil skall

Blinds-med-ventilation-djup lucka

Ja, men luckan och sugproppen måste vara ren. Gamla kläckor har ofta lite fett / smuts som måste rengöras med tvål och vatten. Om det finns problem, rengör både luckan och sugproppen. Så om luckan och sugproppen är rena kan den sitta i flera år. Du kan också använda magnetlösningen #9025. Magneter ingår i alla nya paket med myggnät / gardiner.

Nät och gardiner är universella. De ska bara vara större än öppningens "utskärning" för luckorna. Så de passar alla märken som Lewmar, Rutgersons Marine, Bomar, Taylor gjorde och också många fler märken.

Ja luckorna är desamma på både motor och segelbåtar, så det är inte något problem.

Det är inte ett problem om sugproppen och portlightet är rena. Så för att göra extra säkerhet har vi inkluderat en säkerhetslinje. Det är gummisladd som du har från sugproppen till ett av portlightets handtag. Du kan också använda vår magnetlösning. 1435-avsnitt säkrade-ventil skall

Du måste använda en persienn med 2 sugproppar (#1315 eller #1320). För myggnät är detta inga problem eftersom sugproppen kan sitta på ventilationssidan.

1320-avsnitt

Blind


1410-sektionsventilationslucka

Montering med myggnät

Öppna portlighten.

1. Öppna portlight fönstret se till att luckan och sugproppen är rena för att fästa.
2. Montera sugproppen eller magneten enligt anvisningarna.
3. Vik ner luckan så att man kan fästa sugproppen på luckan.
4. Gardinen kommer att sitta på utsidan av båten.
3. Dra åt blinden mot väggen / portlightet genom att vika portlightfönstret.
6. Använd säkerhetslinjen och fäst den på ratten på portlightet så att den inte faller i vattnet.

Stängt portlight fönster (mörkt i båten)

1. Se till att sugproppen eller magneten sitter igenom gardinen.
2. Montera sugproppen eller magneten enligt instruktion, på blinda.
3. Tryck fast sugproppen eller använd magnet (+metalbricka på glaset med dubbelhäftande tejp) på luckan.
Om du har en djup portlight måste du använda en sladd för att förlänga sugproppen / magneten.
För att ta bort nätet, dra inte in blinden. Ta först bort sugproppen eller magneten med ett finger.

Den vanligaste storleken på båtar är ~ 500 x 500 mm (20 ″ x 20 ″). Vi kallar dem kläckningar av vanlig storlek. De kan också kallas standard. Storleken finns på de flesta båtar. Vår gissning är att 90% har kläckningar i vanlig storlek. De är tillräckligt stora för att en vanlig storlek ska klättra ut ur, så de används som en nödutgång. Större luckor är ofta mycket större jämfört med den vanliga storleken. Båtar som är osäkra på storleken har regelbundet kläckning till 99,99% chans. Våra stora nät / gardiner passar inte bra på en vanlig lucka. Vi kommer gärna att byta om du har fel storlek. Detta är en av de vanligaste frågorna.

Hur du mäter dina kläckor

Du mäter ”utskuren” storlek, storleken på hålet som nätet / persiennen behöver täcka. Nätet / persiennen måste vara större än ”utskuren” storlek. Vanliga frågor besvaras här.

Hur mått-luckor

Spirollen slingrar sig i sin natur runt en linje. Denna linda kan dras hårdare runt linjen genom att ta tag i ytterkanten och dra.

Spirollen slingrar sig i sin natur runt en linje. Denna linda kan dras hårdare runt linjen genom att ta tag i ytterkanten och dra. Därför kommer friktionen att hålla den på plats. Skär inte det eftersom längden behövs för att ge rätt friktion.

Nej. Färgen är helt integrerad i materialet vid tillverkningspunkten. Så Spiroll kommer att notera lämna alla markeringar.

Det gör vi inte, men med flera gardiner / felskärmar kan du ha en överlappning. Det ger dig utökad täckning. Detta är mycket vanligt på motorbåtar och cockpitkabin.

Om du inte hittar ditt svar till fråga, snälla maila oss. Så vi kommer att uppdatera vår sida med vanliga frågor hela tiden.